Emiel, Kaat en Dirk

Bryce Canyon - Zion

Ook 's morgens was het nog erg koud, de dekbedden die we bij de RV hebben zijn iets te licht voor deze temperaturen, dus het was niet zo prettig wakker worden. Geen idee hoe koud het echt was, maar de vensters van de RV zagen eruit zoals die van mijn auto de winter.

Vandaag bezoeken we Bryce Canyon NP. Dit is eigenlijk geen echte canyon maar een kalkplateau waar door erosie ‘hoodoos' zijn gevormd. Dit zijn een soort pilaren met vreemde vormen in oranjerode kleuren. In één woord, prachtig, het mooiste dat we tot nu toe hebben gezien hier. We sliepen in het park zelf, dus we zijn onmiddellijk kunnen vertrekken voor een wandeling . We wilden naar beneden om de hoodoos ook van daar te kunnen zien. We vertrokken aan Sunset Point, eerste een stukje langs de rim, dan rustig afdalen langs Queen's garden trail en opnieuw naar boven via de Navajo loop. Laatste stuk was redelijk stijl, maar goed te doen, zelfs voor Dirk met Emiel in de rugdrager. Volgens de beschrijving in het gidsje van het park duurt de wandeling twee a drie uur, maar wij hebben ze anderhalf uur over gedaan, met Emiel en met veel fotostops... Het was leuk om te doen, omdat we bijvoorbeeld in de Grand Canyon geen stevige wandeling aandurfden, en hier toch meer dan een wandelingetje langs de rand konden doen. De temperatuur was aangenaam, warm, maar niet te...

Na de wandeling, opnieuw op de parking, wou Emiel naar de bussen gaan kijken en deze keer mocht hij van een vriendelijke buschauffeur eens aan het stuur zitten. Zo was zijn dag ook alweer geslaagd, reizen met een kind is echt niet zo moeilijk :-). Maar misschien is zijn de US wel weer een ideaal land om te reizen met kinderen, iedereen doet een babbeltje met Emiel, biedt hem snoep aan (dat ik dan tot zijn grote teleurstelling weiger, je weet maar nooit), op restaurant of cafe krijgt hij altijd kleurpotloden of speelgoed...

Voor we vertrokken zijn we nog aan een paar uitkijkpunten gestopt, en dan naar Zion NP gereden. Vlak voor het park moesten we door een tunnel waar een RV niet gewoon door kan. Het verkeer wordt tegengehouden door rangers en de RV's mogen in het midden rijden. Je betaalt er dan ook wel voor :-).

Geen lange rit, en voor 14u waren we er... Zalig, we waren aan een namiddagje niks doen toe... Wat lezen, zwemmen, was doen, BBQ, Emiel kon in het zand spelen en was zo zwart als een hoed. De campground is klassiek, de ene RV naast de andere, maar toch super rustig. We staan niet in maar vlakbij het park, de shuttle bus stopt voor de deur dus morgen kan de RV blijven staan en hoeven we dus niet tussenin op te kramen. Ook leuk... En internet in onze ‘tuin' dus ik hoef niet ergens in een lobby ofzo te gaan zitten. Wat ik dus doe, met de pot ijs naast me!

Groetjes,

Emiel, Kaat en Dirk

Reacties

Reacties

Lydia en Ludo

Bryce is inderdaad één van de prachtigste parken die wij eveneens gezien hebben, 3 jaar geleden en dit jaar zijn we er weer gepasseerd. Ik wou er nog eens door. Was er nog steeds sprake van een loslopende beer ? Bij ons in juli wel, mochten geen afval achterlaten in de vuilnisbakken om hem te lokken. Vond het wel spijtig dat we geen beer gezien hebben deze zomer. En waar gaat de reis nu naar toe ? Las Vegas ?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!